Skip to main content

Google har annonceret deres nye opdatering til algoritmen. I følge Google bliver den lanceret i løbet af næste uge på engelsk sproget søgninger. Opdatering hedder “Helpful Content Update” og har til formål at booste content som er skrevet til brugerne fremfor indhold skrevet primært til søgemaskinerne.

Opdateringen har potentiale til at påvirke hele dit website og ikke bare enkelte sider!

Google giver besked om algoritmeændringer, men en uge er ikke lang tid at forberede sig.

Argumentet er dog, at alle websteder i første omgang burde være skrevet til mennesker.

“Next week, we will launch the “helpful content update” to better ensure people see more original, helpful content written by people, for people, rather than content made primarily for search engine traffic.”

GooglePå twitter

Hvad gør opdateringen?

Opdateringen giver Google endnu et parametre at rangere sider. Hvis din side svinger ud på netop dette parametre angående helpful content, så påvirker det din side negativt!

Hvis du har sider som giver lav værdi, er det primært baseret på at din side ikke hjælper brugerne.

Et godt eksempel er Affiliate sider, hvis eneste formål er at rangere og sende trafik fra deres side til andre sider. De typer hjemmesider er på røven for at sige det mildt.

Hvad skal jeg gøre?

Først og fremmest skal du lave content til brugerne og aldrig til søgemaskinen. Ikke for at prale men det her indlæg er et godt eksempel. Vi kommer måske, måske ikke til at rangere på Google med det her indlæg. Forhåbentlig vil Google mene at vi skaber en værdi som er værd at videreformidle med bedre resultater. Det vil tiden vise, for indlægget er skrevet til brugeren (dig).

Men hvis du bliver påvirket af lav-værdi sider, så anbefaler Google at du får slettet indholdet. Det er simpelthen ikke værd at gemme på, for det påvirker altså ikke bare din underside men hele siden.

 

Til sidst er her nogle sidste bemærkninger om den nye opdatering:

  • Opdateringen er ikke en manuel handling. Processen automatiseres gennem Machine Learning.

 

  • People-first-content kan stadig rangeres, selvom det er udgivet på websteder med store mængder af uhensigtsmæssigt indhold.

 

  • Opdateringen kan ramme tilfældigt – hvilket betyder, at nogle websteder bliver hårdere ramt end andre.

 

  • Kun engelske søgninger vil blive påvirket til at begynde med.